Menu Søg

KUNSTFORLØB FOR BØRNEHAVEBØRN

Fie Norsker, 'HELOOO' (2016). 'FED LER - Krukker i kunsten nu', Gl. Holtegaard. 2020. Foto: David Stjernholm

Børnehaver inviteres til at gå på opdagelse i udstillingen FED LER – Krukker i kunsten nu sammen med billedkunstner Mette Wille.

Mette Wille vil guide børnene gennem udvalgte kunstværker og tage jer med i lerværkstedet, hvor I selv skal have fingrene ned i leret og male figurerne efterfølgende.

Mennesket har formet genstande i ler gennem årtusinder. Overalt i verden har man fundet krukker og figurer udformet, udsmykket og brugt af mennesker, fra hverdagskrukker og figurer til rituelle genstande. Kunstnere har til alle tider har været fascineret af leret, det sanselige i at røre, forme, skabe og arbejde med overflader, mønstre og billedsprog.

Udstillingen FED LER præsenterer keramikkrukker af 20 danske samtidskunstnere. Rummene er bygget op med henblik på at stimulere sanserne, og børnene vil komme til at dufte, høre, se og føle i deres møde med udstillingen og værkerne.

Læs mere om udstillingen

Formålet med kunstforløbet er at præsentere børnene for ny billedkunst og støtte kreative, skabende processer i børnehaven. Børnene oplever sanselige, faglige forløb, og pædagogerne kan få konkrete idéer til, hvordan man igennem kreative processer kan skabe et varieret og pædagogisk reflekteret forløb.
I arbejdet med ler styrkes børnenes finmotorik og taktile sans, når de mærker og former det, de vil lave i en direkte oplevelse af og med leret.

DATOER
Book forløb mandag-fredag i hele udstillingsperioden.
Forløbene er af 2 timers varighed i tidsrummet fra kl. 9.30 – 11.30

BOOK
Kontakt Gl. Holtegaards formidlingsansvarlige, Maja Gro Gundersen på mgun@ruderdal.dk

Skriver gerne flere ønskedatoer.
OBS: Vi har begrænsede pladser. De besættes efter først til mølle-princippet.

PRIS
Det koster 900 DKK at deltage med max 15 børn. Materialer er inkluderet i prisen.