Menu Søg

Læringsforløb – aktuel udstilling

Ebbe Stub Wittrup, 'Devil’s Bridge #2, Ponto del Diavolo, Borgo en Mozzano', (2009-2010). Courtesy: Kunstneren og Martin Asbæk Gallery

JAN - APR 2020

EBBE STUB WITTRUP: Photographs

Myter og sansning er gennemgående temaer i Ebbe Stub Wittrups fotografi. I en dialogbaseret omvisning skal eleverne på opdagelse i kunstnerens fotografiske univers, og fx stifte bekendtskab med spørgsmål om hvad fotografi er og kan.
Ebbe Stub Wittrup har gennem mange år beskæftiget sig med emner som overtro, mytedannelse, farvelære og sanseillusioner i sin kunst. Udstillingen viser et udvalg af hans fotografiske arbejder fra de sidste 10 år.

Stub Wittrups motiver rammer ofte noget umiddelbart eller ubevidst i os. Selvom de synes at være fra en anden verden, indgår der som oftest også helt konkrete historiske elementer i hans værker: de knytter sig ofte til steder omgærdet af mystik, og udforsker forholdet mellem virkelighed og fiktion. Ebbe Stub Wittrup fotografi forener det synlige og det usynlige.

Udstillingen giver en øjenåbnende oplevelse af, hvad fotografi er og kan. Hermed er den et godt afsæt for at øge elevernes bevidsthed om mediet fotografi og desuden om fx farvelære og de måder, vores sanser ‘snyder os’ eller er med til at bestemme hvordan vi oplever verden.

Læs mere om den aktuelle udstilling her

DIALOGOMVISNING

I en dialogomvisning skærper vi sanserne og undersøger kunsten i fællesskab. Vi lægger mærke til, hvordan kunsten rejser spørgsmål der vedrører sansning, myter, historie og samfund, samt fotografiet som medie. Og vi øver elevernes æstetiske sensibilitet og refleksionsevne – med vægt på den sproglige italesættelse.

Aldersgruppe: Grundskolens mellemtrin, udskoling samt ungdomsuddannelser.

Varighed: 60 min.

Pris: 650 DKK

LÆRERKURSUS

Onsdag, 29. januar kl. 15-17

Gl. Holtegaards formidlingsansvarlige, Maja Gro Gundersen, introducerer udstillingens aktuelle læringstilbud på et lærerkursus for alle interesserede undervisere på grundskolens mellemtrin, udskoling samt ungdomsuddannelser.

Efter introduktion til udstillingen v. formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen, introduceres læringstilbud og læringsmateriale. Vi byder på te, kaffe og kage.

Lærerkurset er GRATIS

Tilmelding nødvendig: mgun@rudersdal.dk

LÆRINGSMATERIALE

Gl. Holtegaard udarbejder aldersdifferentierede læringsmaterialer, som vil ligge tilgængeligt på hjemmesiden umiddelbart efter udstillingsåbning. Materialet er rettet mod undervisning på Gl. Holtegaard.

NB ikke alle udstillinger har tilknyttet læringsmateriale.

BOOKING

Bestilling af og information om læringsforløb kontakt venligst:

Maja Gro Gundersen
Formidlingsansvarlig
E-mail mgun@rudersdal.dk
Telefon+45 4580 0878