Menu Søg

Læringsforløb – aktuel udstilling

Trine Søndergaard, 'Borgherre' (2020)

FEB - APR 2021

TRINE SØNDERGAARD: Nearly Now

Tid, alder og spor på tværs af historien er temaer, der går igen i den internationalt anerkendte danske billedkunstner og fotograf Trine Søndergaards (f. 1972) stemningsfulde værkserier. Gl. Holtegaard viser en række nyere serier, hvoraf flere er skabt specielt til Gl. Holtegaard med afsæt i det historiske barokanlæg.

Mennesker, natur og interiører er blandt Søndergaards foretrukne motivkredse. I sine fotografiske værker udvælger kunstneren typisk et motiv, som hun gennem sin kameralinse udfolder og undersøger og gør til en serie af værker over emnet.

Fælles for værkerne er en udpræget interesse for tid. Eller måske i virkeligheden en opløsning af tiden. Trine Søndergaard formår nemlig at skabe motiver, der rækker på tværs af fortid og nutid. Hun udvælger sine motiver ud fra præmissen om, at de lige så godt kan være taget for 300 år siden som i dag.

Læs mere om den aktuelle udstilling her

SIDEN OPDATERES LØBENDE AF HENSYN TIL COVID-19

DIALOGOMVISNING

I en dialogomvisning skærper vi sanserne og undersøger kunsten i fællesskab. Vi lægger mærke til, hvordan kunsten rejser spørgsmål, der vedrører både historien og vores samtid. Vi udforsker kunsten øver elevernes æstetiske sensibilitet og refleksionsevne – med vægt på den sproglige italesættelse.

Aldersgruppe: Grundskolens mellemtrin, udskoling samt ungdomsuddannelser.

Max. 25 pr hold

Varighed: 60 min.

Pris: 650 DKK

FORMIDLINGSVÆRKSTED

En dialogbaseret omvisning efterfulgt af et besøg i udstillingens kreative formidlingsværksted. I værkstedet skal eleverne udfolde sig kreativt og prøve kræfter med bl.a. portrætgenren. Vi arbejder med fotografi og tegning med inspiration fra Trine Søndergaards værker.

Aldersgruppe: Grundskolens mellemtrin, udskoling samt ungdomsuddannelser.

Max. 25 pr hold

Varighed: 120 min.

Pris: 900 DKK

BOOKING

Bestilling af og information om læringsforløb kontakt venligst:

Maja Gro Gundersen
Formidlingsansvarlig
E-mail mgun@rudersdal.dk
Telefon+45 4580 0878

LÆRINGSMATERIALE

Gl. Holtegaard udarbejder løbende aldersdifferentierede læringsmaterialer, som du finder i her på siden, hvis det er tilgængeligt.

Materialet er rettet mod undervisning på Gl. Holtegaard.

 

NB ikke alle udstillinger har tilknyttet læringsmateriale.