Menu Søg

Læringsforløb – aktuel udstilling

'CIRKUS'. Gl. Holtegaard, 2019. Foto: David Stjernholm

AUG 2019 - JAN 2020

CIRKUS

Vi skal i cirkus, når Gl. Holtegaards store efterårsudstilling byder indenfor i manegen og præsenterer værker af nulevende såvel som ældre kunstnere fra ind- og udland.

Med rød- og hvidstribede vægge rykker cirkusteltet konkret ind på Gl. Holtegaard. Scenen sættes, lyden dæmpes, og dramatisk belysning retter det fokuserede spotlight mod cirkusmotivet i kunsten.

Gl. Holtegaard kaster med udstillingen CIRKUS nyt lys over eksempler på cirkus’ tilstedeværelse i kunsten fra 1890’erne og frem til i dag. Interessen for motivet har varieret og desuden ændret sig gennem tiderne, fra avantgardens fascination af det moderne livs spektakulære underholdning, fart, farver og lys til den psykologiske og eksistentielle interesse for fx klovnens dobbelttydighed og livet bag kulissen. Vi ser på cirkus’ genkendelige æstetik, velkendte figurer, dramatiske øjeblikke og menneskelige flertydigheder, som de har været fremstillet i billedkunsten gennem tiden.

Læs mere om den aktuelle udstilling her

DIALOGOMVISNING

I en dialogbaseret omvisning skal eleverne på opdagelse i udstillingen sammen med Gl. Holtegaards formidler. Sammen bruger vi sanser og sprog til at udforske værket. Vi forholder os desuden til kunstværkernes samtid, cirkussets kulturhistorie og værkernes relevans i vores tid.

Aldersgruppe: elever fra 4.-10. klasse samt ungdomsuddannelser.

Varighed: 45-60 min.

Pris: 300 DKK / 50% rabat for skoler i Rudersdal Kommune.

FORMIDLINGSVÆRKSTED

I formidlingsværkstedet skal eleverne først på opdagelse i udstillingen sammen med Gl. Holtegaards formidler og derefter arbejde selvstændigt med kunsten. Til slut giver eleverne en omvisning for klassen samlet. Vi bruger sanserne, lægger mærke til detaljer og skiftende udtryk og bruger sproget til at udforske værket. Vi forholder os til kunstværkernes samtid, cirkussets kulturhistorie og værkernes relevans i vores tid.

Der udvikles aldersspecifikt læringsmateriale, som vil være tilgængeligt på Skoletjenesten og Gl. Holtegaards hjemmeside primo september.

Aldersgruppe: elever fra 4.-10. klasse.

Varighed: 2 timer.

Pris: 600 DKK / 50% rabat for skoler i Rudersdal Kommune.

LÆRERKURSUS

Onsdag, 4. september kl. 15-17

Gl. Holtegaards formidlingsansvarlige, Maja Gro Gundersen, introducerer udstillingens aktuelle læringstilbud på et lærerkursus for alle interesserede undervisere på grundskolens mellemtrin, udskoling samt ungdomsuddannelser.

Efter introduktion til udstillingen v. formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen, introduceres læringstilbud og læringsmateriale. Vi byder på te, kaffe og kage.

Lærerkurset er GRATIS

Tilmelding nødvendig: mgun@rudersdal.dk

LÆRINGSMATERIALE

Gl. Holtegaard udarbejder aldersdifferentierede læringsmaterialer, som vil ligge tilgængeligt på hjemmesiden umiddelbart efter udstillingsåbning. Materialet er rettet mod undervisning på Gl. Holtegaard.

NB ikke alle udstillinger har tilknyttet læringsmateriale.

BOOKING

Bestilling af og information om læringsforløb kontakt venligst:

Maja Gro Gundersen
Formidlingsansvarlig
E-mail mgun@rudersdal.dk
Telefon+45 4580 0878