Menu Søg

Læringsforløb – udstilling

APRIL - JUNI 2018

I forbindelse med den aktuelle udstilling har Gl. Holtegaard etableret to læringsforløb. Tilbuddene er tilrettelagt for elever fra 8. – 10. kl. samt ungdomsuddannelser.

Få fornemmelse for abstrakt billedsprog, materialer og arkitektur i Mette Winckelmanns soloudstilling Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard.

Mette Winckelmann indtager Gl. Holtegaard med blyant og lineal. Linjerne i husets barokke arkitektur trækkes op på ny, som var grundplanen et lærred, og der opstår nye rum på tværs. Gennem udstillingen møder vi malerier og billeder, der hænger frit i rummene.
Der ligger et fast matematisk system til grund for kunstnerens arbejde med forskellige overflader, fra lærred og tekstiler over patchwork og til selve stedets gulvareal. Kontrol og harmoni får i Winckelmanns værker modspil af fejlen, hånden og det menneskelige, og af sporene af processen bag værkets tilblivelse.

Winckelmann tager udgangspunkt i det abstrakte maleri. Men hendes værker bevæger sig samtidig ad konceptuelle spor, og rejser spørgsmål om materialers historie og kvaliteter, krop, identitet og menneskers – ikke mindst kvinders – livsforhold.

Læs mere om den aktuelle udstilling her

Formidlingsværksted

I formidlingsværkstedet kombinerer vi sanselig og sproglig undersøgelse af kunsten, når vi går på opdagelse i arkitektur, komposition, materialer, farver og betydningslag.

Forløbet består af en dialogbaseret omvisning hvorefter eleverne arbejder selvstændigt i grupper med enkelte værker. Arbejdet i grupperne afsluttes i en elevomvisning, hvor eleverne præsenterer resultaterne af gruppearbejdet for hinanden. Vi gentager elevomvisningen for interesserede forældre en efterfølgende weekend.

 

PRAKTIK OG PRIS

Målgruppe: Grundskolen: Mellemtrin udskoling 8.-10. klasse samt ungdomsuddannelser

Varighed: ca. 120 min. + elevpræsentationer
De aktuelle læringstilbud er tilgængelige mandag-fredag kl. 9-12.

Grundskole samt ungdomsuddannelser:
600 DKK

Skoler og gymnasier i Rudersdal Kommune:
50 % i rabat på omvisning og læringsforløb

DIALOGOMVISNING

En dialogomvisning foregår i udstillingen, hvor Gl. Holtegaards formidler guider og går i dialog med eleverne om udstillingen. Vi går på opdagelse i arkitektur, komposition, materialer, farver, indtryk og betydningslag. Formålet er at udvikle elevernes æstetiske opmærksomhed, samt udfordre deres evne til at reflektere og sproggøre det, de oplever.

PRAKTIK OG PRIS

Målgruppe: Grundskole – mellemtrin og udskoling samt ungdomsuddannelser

Varighed: ca. 45 – 60 min.
De aktuelle læringstilbud er tilgængelige mandag-fredag kl. 9-12.

Grundskole samt ungdomsuddannelser:
300 DKK

Grupper (videregående- og voksenuddannelser), hverdage til kl. 17.00:
350 DKK + éntre

Skoler og gymnasier i Rudersdal Kommune:
50 % i rabat på omvisning og læringsforløb

 

LÆRINGSMATERIALE

Gl. Holtegaard producerer aldersdifferentieret læringsmateriale. Materialet består af en forberedende del, der sætter den historiske ramme, problematiserer emnet og diverse kildematerialer. Det består yderligere af en stedsspecifik del, der tager udgangspunkt i den aktuelle udstilling.

BOOKING

Bestilling af og information om læringsforløb kontakt venligst:

Maja Gro Gundersen
Formidlingsansvarlig (vikar)
E-mail mgun@rudersdal.dk
Telefon+45 4580 0878