Menu Søg

Læringsforløb – aktuel udstilling

Peter Holst Henckel: 'World of Butterflies, Fig. 113'. (Detalje), (1992-2002). Tilhører Arken Museum for Moderne Kunst.

JAN 2018 - APR 2019

PETER HOLST HENCKEL: Gensyn med Paradis

Den danske billedkunstner Peter Holst Henckel (f. 1966) har skabt en totalinstallation under titlen Gensyn med Paradis.

Karakteristisk for mange af Peter Holst Henckels værker er, at de indeholder flertydige indholds- og betydningslag. Således forholder det sig også med hans tilgang til udstillingstemaet på Gl. Holtegaard. Ordet Paradis bliver traditionelt brugt om et smukt og perfekt sted, men bag ordet ligger også antydninger af forfald og måske endda dommedag. På samme måde vil Henckels værker i udstillingen umiddelbart virke harmoniske og smukke, men under overfladen ligger mere dystre og komplekse betydninger, som relaterer til politiske, kulturelle og sociale problemstillinger i vores samtid.

Udstillingen tager også Gl. Holtegaards barokke anlæg og historie under behandling. Ordet Paradis har oprindelig tæt forbindelse til betydningen “have”, og flere af udstillingens værker vil indgå i samspil med kunsthallens historiske barokhave, som oprindeligt blev anlagt i 1700tallet.

Læs mere om den aktuelle udstilling her

Lærerkursus

Onsdag, 6. februar kl. 15-17 afholder Gl. Holtegaard lærerkursus for alle interesserede undervisere på grundskolens mellemtrin og udskoling.

Efter introduktion til udstillingen v. formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen, introduceres læringstilbud og læringsmateriale. Vi byder på te, kaffe og kage.

Lærerkurset er gratis

Tilmelding nødvendig: mgun@rudersdal.dk

LÆRINGSMATERIALE

Gl. Holtegaard udarbejder aldersdifferentierede læringsmaterialer, som vil ligge tilgængeligt på hjemmesiden umiddelbart efter udstillingsåbning. Materialet er rettet mod undervisning forud for besøg på Gl. Holtegaard.

NB ikke alle udstillinger har tilknyttet læringsmateriale.

BOOKING

Bestilling af og information om læringsforløb kontakt venligst:

Maja Gro Gundersen
Formidlingsansvarlig
E-mail mgun@rudersdal.dk
Telefon+45 4580 0878