Menu Søg

Læringsforløb – kommende udstilling

Peter Holst Henckel: 'Flora Danica III, Tab. 11', 2009.

PETER HOLST HENCKEL - AUG 2018 - JAN 2019

Den danske billedkunstner Peter Holst Henckel (f. 1966) skaber en soloudstilling under arbejdstitlen Paradise Revisited. Udstillingen er en totalinstallation over temaet paradis.

Karakteristisk for mange af Peter Holst Henckels værker er, at de indeholder flertydige indholds- og betydningslag. Således forholder det sig også med hans tilgang til udstillingstemaet på Gl. Holtegaard. Ordet Paradis bliver traditionelt brugt om et smukt og perfekt sted, men bag ordet ligger også antydninger af forfald og måske endda dommedag. På samme måde vil Henckels værker i udstillingen umiddelbart virke harmoniske og smukke, men under overfladen ligger mere dystre og komplekse betydninger, som relaterer til politiske, kulturelle og sociale problemstillinger i vores samtid.

Udstillingen tager også Gl. Holtegaards barokke anlæg og historie under behandling. Ordet Paradis har oprindelig tæt forbindelse til betydningen “have”, og flere af udstillingens værker vil indgå i samspil med kunsthallens historiske barokhave, som oprindeligt blev anlagt i 1700tallet.

Lærerkursus

Onsdag, 6. februar kl. 15-17 afholder Gl. Holtegaard lærerkursus for alle interesserede undervisere på grundskolens mellemtrin og udskoling.

Efter introduktion til udstillingen v. formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen, introduceres læringstilbud og læringsmateriale. Vi byder på te, kaffe og kage.

Lærerkurset er gratis

Tilmelding nødvendig: mgun@rudersdal.dk