Menu Søg

Maiken Bents udstilling præmieres

Maiken Bent LØSØRE. Gl. Holtegaard. 2017. Foto: David Stjernholm

Maiken Bent LØSØRE. Gl. Holtegaard. 2017. Foto: David Stjernholm

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst præmierer Maiken Bent for hendes aktuelle udstilling LØSØRE på Gl. Holtegaard med 50.000 kr. Udstillingen kan ses frem til den 2. juli.

Statens Kunsfond udtaler i deres begrundelse: ”Maiken Bents udstilling LØSØRE er den tredje og sidste i rækken af BAROK+samtidskunst på Gl. Holtegaard, og hendes distinkte skulptur-univers spiller flot op til Lauritz de Thurah ́s velpolerede og lidt parfumerede arkitektur.

Den hjemlige kontekst danner rammen om Maiken Bents legende undersøgelser af begreber som forførelse, underkastelse, drift og kontrol.
Man fornemmer, at hvert rum har fået tildelt én funktion, der gradvist tiltager i intimitet, som udstillingen skrider frem. Det kulminerer i et mørklagt grønt og lyserødt gymnastik-rum med et abstrakt flydende billede indlejret i gulvtæppet.

Maiken Bents kolorisme og materialeforståelse er beslægtet med luksuriøse fashion accessories, men galvaniserede kæder, industrielle spændebånd, fiskekroge, og værktøj udstikker et mere maskulint spor.

Værkerne balancer et sted mellem funktion og fetichisme, og de henvender sig direkte til vores kropslige omgang med verden og med hinanden. Maiken Bent modtager en præmiering på 50.000 kr. for en gennemført og sanserig udstilling”.

Maiken Bent, Basket #1, 2017. Detalje. Maiken Bent LØSØRE. Gl. Holtegaard, 2017. Foto: Maiken Bent

Gl. Holtegaards direktør Maria Gadegaard udtaler: ”Den meget flotte præmiering af Maikens Bens udstilling er et stærkt vidnesbyrd om, at Maiken Bent i den grad har formået at tage hus og lokalitet på sig. Bents lirede og legende univers sætter Lauritz de Thurahs veldrejede senbarokke vision i spil. Man bliver jo helt svedt! Aldrig har sammenhæng mellem historie og samtid været så fysisk nærværende på Gl. Holtegaard”.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkuns tildeler løbende præmieringer til særligt kunstnerisk værdifulde projekter, og disse uddeles på udvalgets
eget initiativ. I perioden 1. januar 2016 til 31. december 2019 består udvalget af følgende: Udvalgsformand og billedkunstner Søren Taaning, billedkunstner Ane Mette Ruge, billedkunstner Eva Steen Christensen, kunsthistoriker og kurator Jakob Fabricius og billedkunstner og kurator Mikkel Carl.