Menu Søg

LOOPING THE HOOP

Lilibeth Cuenca Rasmussen

31 mar – 29 okt 2023

Tre danske kunstnere af internationalt format er hver især inviteret til at udarbejde et stedsspecifikt projekt til haven. Den første i rækken er billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen (f.1970), der i sit kunstneriske arbejde beskæftiger sig med spørgsmål omkring etnicitet, identitet, køn og tilhørsforhold. Hun har med tiden udviklet et signifikant, tværæstetisk performativt udtryk, hvor musik, kostumer, scenografier, koreograferet dans og skulpturelle elementer spiller en væsentlig rolle i hendes fortællinger. Til haven producerer Lilibeth Cuenca Rasmussen et større installatorisk værk under titlen Looping the Hoop, som kommenterer på barokanlæggets historik og fortid som sommerresidens for kgl. hofbygmester Lauritz de Thurah.

Ud fra et ønske om i højere grad at inddrage barokhaven som ramme for samtidskunstneriske projekter, vil denne udstillingstrilogi under navnet BUBBLY BAROQUE: Ny kunst i barokhaven være med til at tegne de kommende tre års udstillingsprogrammer på Gl. Holtegaard.

I udstillingsperioden aktiveres værket af et antal performances, der konfronterende og engagerende tilfører ekstra lag af betydning.  

Udstillingstrilogien BUBBLY BAROQUE – ny kunst i barokhaven er støttet af:
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden

Gl. Holtegaards udstillingsprogram 2023 er støttet af:
Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond