Menu Søg

LILIBETH CUENCA RASMUSSEN

31 mar – 29 okt 2023

Ud fra et ønske om i højere grad at inddrage barokhaven som ramme for samtidskunstneriske projekter, vil en trilogi af internationale kunstprojekter være med til at tegne de kommende tre års udstillingsprogrammer på Gl. Holtegaard.

Tre danske kunstnere af internationalt format er hver især inviteret til at udarbejde et stedsspecifikt projekt til haven. Den første i rækken er billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen (f.1970), der i sit kunstneriske arbejde beskæftiger sig med spørgsmål omkring etnicitet, identitet, køn og tilhørsforhold. Hun har med tiden udviklet et signifikant, tværæstetisk performativt udtryk, hvor musik, kostumer, scenografier, koreograferet dans og skulpturelle elementer spiller en væsentlig rolle i hendes fortællinger. Til haven producerer Lilibeth Cuenca Rasmussen et større installatorisk værk, som kommenterer på barokanlæggets historik og fortid som sommerresidens for kgl. hofbygmester Lauritz de Thurah.

I udstillingsperioden aktiveres værket af et antal performances, der konfronterende og engagerende tilfører ekstra lag af betydning.