Menu Søg

Maiken Bent

LØSØRE

5 maj – 2 jul 2017

Den danske kunstner Maiken Bent (f. 1980) er den tredje og sidste kunstner i udstillingsrækken BAROK+samtidskunst.

I udstillingen LØSØRE skaber Maiken Bent en stor stedsspecifik installation til hele huset, som tager udgangspunkt i en forestilling om, hvordan husets arkitekt og første ejer, Lauritz de Thurah, mon indrettede sine stuer på Gl. Holtegaard.

Maiken Bents værker er et æstetisk patchwork af objekter og redskaber som skinnende spænder og kæder, kæppe, bidsler, reb, bolde, straps og strips beklædt i farverigt læder og mønstrede tekstiler. Skulpturelle objekter er spændt fast til gulv, loft og vægge og bliver feticherede objekter, der oser af iscenesat og opulent dekadence. Således arbejder Bent med forholdet mellem objekt, rum, krop og fantasi.

Under udstillingstrilogien BAROK+samtidskunst har Gl. Holtegaard inviteret tre danske samtidskunstnere, som i deres værkpraksis inspireres af eller ligefrem genbesøger barokken, til at gå i dialog med Lauritz de Thurahs stringente barokanlæg. Udstillingerne skabes til Gl. Holtegaards arkitektur og ånd, der danner baggrund for en nytænkende og udfordrende dialog mellem før og nu.

Udstillingen er støttet af:
Bikubenfonden

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst støtter Gl. Holtegaards udstillingsprogram.